Engelsk
Tysk
Island

Veibeskrivelse

Borrevannshytta er i en times kjøring fra Oslo og 20 min til Tønsberg. Fra E 18 tar man av i Koppstadkrysset mot Horten. Etter ca 4 km ta til høyre inn Vikveien mot Borre. Kjør ca 400 m og der er skilt som viser til Borrevannshytta.

Om Borrevannet

Borrevannet er et av Norges mest spennende gjeddevann. Hit kan du komme på dagstur eller du kan leie den koselige og praktiske Borrevannshytta.

Borrevannet naturreservat er ca 2 kv.km stort vann med 9 forskjellige fiskeslag. Gjeddebestanden i vannet er meget bra, og fangster ofte over 1 m. Rekorden er på 18 kg. Abborbestanden er også meget bra med mulighet for fisk over 2 kg.

Fiskebestand
Borrevannet har en meget stor og fin bestand av gjedde. rekorden er på 18 kg, og fisk over 1m taes ofte.

Forvaltningsplan på gjedda er innført for å ta vare på bestanden. Abbor er det også mye av, og ikke uvanlig med fangster på 1,5 kg.

Utenom gjedde og abbor finnes det 7 andre fiskeslag i vannet. Ål (fredet) Suter, sørv,løye, brasme, Gjørs( fredet inntil videre) og mort.

256 fuglearter
Det er registrert 256 fuglearter ved vannet. Våtmarksområdet i sydenden av vannet har et fugletårn som du besøker ved å følge den merkede golfstien fra Borre golfklubbs parkering.

Beliggenhet og terrengbeskrivelse
Borrevannet ligger i Horten kommune. 2 kv.km stort, 4 km langt, 800 m på det bredeste. 15 m på det dypeste.

Borrevannet er et næringsrikt vann, det er noe av grunnen til bestanden med stor fisk. Det går an å fiske fra holmer mange steder ved hytta, ellers er det gunstigst med båt.

Bilder